tiistai 26. maaliskuuta 2019

Puoliväli

Oberriedin työssäoppimista on nyt kulunut kaksi viikkoa, eli puolet.
Tähän mennessä olen päässyt tekemään monia erilaisia tuotteita. Suurin osa tuotteista on ollut täysin uusia minulle, enkä vieläkään tiedä monenkaan nimeä, sillä ne sanotaan usein nopeasti ja saksaksi.
Olen tehnyt mm. erilaisia pikkuleipiä, muffineita, hedelmä- ja marjapiirakoita, kakkupohjia, porkkanakakkuja ja juustokakkuja.
Olen myös dipannut suklaaseen monia eri tuotteita, sekä pursottanut marenkia marjapiirakoihin koristeeksi.
Saksassa ollessa olen huomannut, että täytteissä ei säästellä vaan niitä laitetaan esimerkiksi piirakoihin ja kakkuihin niin, että pohja ei näy. Suomessa olen tottunut hieman maltillisempaan.
Runebergin tortut

Viime viikolla minä ja Elisa saimme tehtäväksi tehdä jotain suomalaista. Päädyimme tekemään Runebergin torttuja, myös laskiaspullat olivat vaihtoehto, mutta ne tuntuivat hieman tylsiltä. Leipomossa valmistetaan myöskin kanelipullia, joten siinäkin mielessä pullat eivät tuntuneet tarpeeksi erilaisilta.
Teimme tortut pellille, sillä leipomossa ei ollut tietenkään Runebergintorttuvuokia. Myöskään fariinisokeri ei ollut tuttu käsite saksalaisille joten korvasimme sen ruokosokerilla. Kardemumma oli myös hieman erinäköistä kuin Suomessa. Pelli oli aika iso ja torttulevystä tuli aika ohut, joten leikkasimme sen kahteen osaan, kostutimme puolikkaat ja laitoimme väliin vadelmamarmeladia.
Runebergin tortut saivat kehuja saksalaisilta, niitä kuvailtiin mm. Erilaisiksi kardemmuman takia, sillä sitä ei käytetä Saksassa niin paljon kuin Suomessa. Esimiehemme vaikutti erityisesti pitävän tortuista, sillä hän oli tullut paikalle jo lähdettyämme ja kehunut niitä todella hyviksi. Hän oli syönyt niitä jopa kolme.
Kerroimme myös Runebergin päivästä, kuka hän oli ja miten tortut ovat syntyneet. Sekä milloin niitä kuului syödä. Eräs työkaverimme kysyikin, että onko maaliskuussa laitonta syödä torttuja, koska Runebergin päivää vietetään 5.2.
-Janina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti